✔ Unieke producten

✔ Snoezelruimtes op maat

✔ Wij leveren belevingen

Snoezelen voor ouderen

Snoezelen is een kalmerende activiteit voor ouderen en geeft hen een gevoel van geborgenheid en veiligheid. Onze beleefpanelen geven afleiding, waardoor dwangmatig gedrag afneemt. De beelden die we bij Beleefpaneel gebruiken, bevorderen het geheugen, waardoor herinneringen aan vroeger gemakkelijker terugkomen. Door met ouderen te snoezelen via onze beleefpanelen, haalt u het buitengevoel naar binnen. Het dwaalgedrag van de bewoners in uw zorginstelling zal dus ook verminderen. Maak uw eigen verhaal met de ouderen door ze te laten snoezelen.

Onze bestsellers

Parkpaneel

Waslijn

Bloemenwinkel

Lente Zomerboek

Snoezelen werkt rustgevend voor ouderen

Door het snoezelen toe te passen in de ouderenzorg, helpt u mee aan een belevingsgerichte manier van zorgverlening. Ouderen met bijvoorbeeld dementie of mensen met een verstandelijke beperking hechten meer waarde aan lichaamstaal en lichamelijk contact. Dit bevordert u door te snoezelen met zowel jongeren als bejaarden. Door een snoezelruimte in te richten met diverse materialen en structuren in een bejaardentehuis, zorginstelling of in een kinderopvang, geeft u een gevoel van rust cadeau.

We horen graag waar we u mee kunnen helpen!

Stimuleer de zintuigen van bejaarden door te snoezelen in de ouderenzorg

Zintuigactivering wordt ook wel snoezelen genoemd en is zeer geschikt voor ouderen en kan samen met hen gedaan worden om het contact te versterken. Snoezelmaterialen kunnen als dementiehulpmiddel worden ingezet om herinneringen van vroeger op te halen. Plaats bijvoorbeeld een voelpaneel van dieren met een zachte vacht in de gangen van een zorginstelling. Dieren hebben namelijk een positief effect op de levenskwaliteit van mensen. U kunt er ook voor kiezen om een beleefpaneel van een winkel op te zetten met attributen. Ouderen mogen de attributen bij zich houden, zodat zij in hun woning verder kunnen snoezelen. Naast interactieve beleefpanelen, vindt u in onze webshop ook knuffels voor dementerende ouderen. Deze optie maakt snoezelen voor bejaarden in de ouderenzorg zeer toegankelijk, omdat zij hun nieuwe pluche huisdier altijd bij zich kunnen houden.

Bestel vandaag nog uw interactieve beleefpanelen

Bij Beleefpaneel in Breukelen, regio Utrecht, helpen wij u graag verder als u vragen heeft over het snoezelen bij ouderen in de ouderenzorg. De beleefpanelen en andere producten kunt u direct via onze online speelgoedwinkel aanschaffen. Beleefpaneel is voortgekomen uit een idee van Livin’ Ontwerpbureau. Heeft u vragen, wilt u een offerte aanvragen of wilt u iets op maat laten maken? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0346-820679, stuur een e-mail naar beleef@beleefpaneel.nl of vul eenvoudig ons contactformulier in. Voor ouderen is snoezelen een nieuw gevoel van vrijheid. Ontdek direct hoe u snoezelen kunt integreren in de ouderenzorg.

Bekijk ook deze succesverhalen

Sevagram

Sevagram had de volgende vraag: “Hoe creëren we meer eenheid in de verschillende onderdelen van het gebouw? En hoe zorgen we voor een warme inrichting van het gebouw, waar ook iets te beleven valt?” 

Sint Annaklooster

Sint Annaklooster had de volgende vraag: “Veel bewoners dwalen over de gangen en er is behoefte naar iets dat meer rust brengt.