Het project met Sevagram

Project

Sevagram

Sevagram had de volgende vraag

“Hoe creëren we meer eenheid in de verschillende onderdelen van het gebouw? En hoe zorgen we voor een warme inrichting van het gebouw, waar ook iets te beleven valt?” Voor dit project hebben we een plan gemaakt dat aansluit bij de visie van Planetree.

Het doel

Activeren van bewoners

Ons doel was het creëren van herkenbaarheid voor bewoners en ze dankzij deze herkenbaarheid ook activeren om activiteiten te ondernemen.

Resultaat

De panelen hebben een extra dimensie toegevoegd

Dankzij simpele aanpassingen hebben we een verdieping aangebracht in de beleving van het interieur. Hiervoor hebben we ook gewerkt met bestaande elementen. De beleefpanelen maken een mooie verbinding tussen wat er al was en een nieuwe prikkel. 

Zo hebben we naast de kattenkamer, waar je echte katten kunt aaien, een dierenwinkel gemaakt met aaibare knuffels die mee naar huis genomen mogen worden. “Dag lief poesje, ga je met mij mee naar huis?”

"Dag lief poesje ga je met mij mee naar huis?"
Bewoner
Sevagram

Bekijk ook deze succesverhalen

Sint Annaklooster

Sint Annaklooster had de volgende vraag: “Veel bewoners dwalen over de gangen en er is behoefte naar iets dat meer rust brengt.”

Catharina’ thuis op Voorne

Catharina’ thuis op Voorne had de volgende vraag: “We willen met de bewoners en het verzorgend personeel iets creëren dat past bij onze nieuwbouw.”