Snoezelen voor ouderen

✓ Unieke producten

✓ Snoezelruimtes op maat

Wij leveren belevingen

Snoezelen is een kalmerende activiteit voor ouderen en geeft hen een gevoel van geborgenheid en veiligheid. Onze beleefpanelen geven afleiding, waardoor dwangmatig gedrag afgenomen wordt. De beelden die we bij Beleefpaneel gebruiken, bevorderen het geheugen, waardoor herinneringen aan vroeger makkelijker terugkomen. Door met ouderen te snoezelen via onze beleefpanelen, haalt u het buitengevoel naar binnen. Het dwaalgedrag van de bewoners in uw zorginstelling zal dus verminderen. Maak uw eigen verhaal met de ouderen door te snoezelen.

Snoezelen werkt rustgevend voor ouderen

Door het snoezelen bij ouderen toe te passen, helpt u mee aan een belevingsgerichte manier van zorgverlening. Ouderen met bijvoorbeeld dementie of mensen met een verstandelijke beperking hechten meer waarde aan lichaamstaal en lichamelijk contact. Dit bevordert u door te snoezelen met zowel jongeren als ouderen. Door een snoezelruimte in te richten in een bejaardentehuis, zorginstelling of in een kinderopvang, geeft u een gevoel van rust cadeau.

2645E59E-4156-4AB2-87E0-13EA3A4FBA44_1_105_c.jpeg
B57860A6-EE3F-41E1-8957-E30FAE8FA7E7_1_105_c.jpeg

Stimuleer alle zintuigen

Zintuigactivering wordt ook wel snoezelen genoemd en is zeer geschikt voor ouderen en kan samen met hen gedaan worden om het contact te versterken. Snoezelmaterialen kunnen als dementiehulpmiddel worden ingezet om herinneringen van vroeger op te halen. Plaats bijvoorbeeld een voelpaneel van dieren met een zachte vacht in de gangen van een zorginstelling. Dieren hebben namelijk een positief effect op de levenskwaliteit van mensen. U kunt er ook voor kiezen om een beleefpaneel van een winkel op te zetten met attributen. Ouderen mogen de attributen bij zich houden, zodat zij in hun woning verder kunnen snoezelen.

Bestel uw interactieve beleefpanelen

Bij Beleefpaneel in Breukelen, regio Utrecht, helpen wij u graag verder als u vragen heeft over het snoezelen bij ouderen. Naast interactieve beleefpanelen, vindt u in onze webshop ook knuffels met een print aan de voorkant en een zacht vachtje aan de achterkant. Deze optie maakt snoezelen voor ouderen zeer toegankelijk, omdat zij hun nieuwe huisdier altijd bij zich kunnen houden. Ook de beleefpanelen kunt u direct via onze website aanschaffen. Beleefpaneel is voortgekomen uit een idee van Livin’ Ontwerpbureau. Heeft u vragen, wilt u een offerte aanvragen of wilt u iets op maat laten maken? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0346-820679, stuur een e-mail naar beleef@beleefpaneel.nl of vul eenvoudig ons contactformulier in. Voor ouderen is snoezelen een nieuw gevoel van vrijheid. Ontdek het direct.