✔ Unieke producten

✔ Snoezelruimtes op maat

✔ Wij leveren belevingen

Snoezelen voor dementerenden

Snoezelen is zeer geschikt voor dementerenden, omdat met snoezelmateriaal grote verveling en onderprikkeling wordt voorkomen. Tevens is het snoezelen bij dementie een mooie techniek om herinneringen aan vroeger op te roepen. Stel bijvoorbeeld een beleefpaneel op van de camping of van het strand. Zet er attributen bij die de bewoners mee kunnen nemen, zodat dementerende ouderen verder kunnen snoezelen in hun kamer. Snoezelmaterialen zijn namelijk van iedereen en snoezelen is een ideale activiteit voor veel dementerende ouderen.

Onze bestsellers

Parkpaneel

Waslijn

Bloemenwinkel

Lente Zomerboek

Snoezelen is een vorm van ontspanning voor dementerenden

Door te snoezelen in een snoezelruimte die speciaal is ingericht met gevarieerd snoezelmateriaal voor dementerenden, bevordert u de relatie tussen hen, de zorggever en andere bewoners. Stimuleer zintuigen met een doel, zodat u precies weet welk snoezelmateriaal perfect is voor het snoezelen met de dementerende ouderen in uw zorginstelling. Wilt u contact maken? Kies dan voor interactieve snoezelmaterialen waar u communicatie mee bevordert. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een beleefpaneel in de vorm van een winkel of bakkerij. Wilt u snoezelen met dementerenden om herinneringen op te roepen? Zet dan een beleefpaneel op met een campingtafel waar aan ontbeten kan worden. Voor dementerenden is snoezelen een rustgevende activiteit die het gevoel van geborgenheid en veiligheid bevorderen.

We horen graag waar we u mee kunnen helpen!

Een snoezelruimte inrichten of beleefpaneel opstellen voor mensen met dementie

Bij Beleefpaneel – onderdeel van Livin’ Ontwerpbureau – in Breukelen helpen wij u verder met het inrichten van een snoezelruimte of het opstellen van voel- en beleefpanelen. Bij mensen met dementie is het erg belangrijk om te letten op lichaamstaal; door te snoezelen worden de zintuigen geprikkeld en wordt het voor hen makkelijk om emoties en gevoelens te uiten. Snoezelen met dementerenden prikkelt de zintuigen: het gehoor, de reuk, het zicht, het gevoel en de smaak. Het geeft ontspanning en verbetert de algehele ervaringen. Door bij dementie te snoezelen, neemt u een gevoel van onrust en agressie weg en u zou het dus kalmerende medicatie kunnen noemen, zonder dat er daadwerkelijk medicatie genomen hoeft te worden.

Bestel uw snoezelmateriaal of stel uw vragen

Onze beleefpanelen vormen aanleiding tot gesprekken. Snoezelen met dementerende ouderen is dus een perfecte vorm van contactverbetering. Bent u geïnteresseerd in het snoezelen bij dementie? Wij beantwoorden uw vragen en opmerkingen vanuit Breukelen, in de regio Utrecht, graag. Neem telefonisch contact met ons op via 0346-820679 of door een e-mail te sturen naar beleef@beleefpaneel.nl. Tevens kunt u vragen stellen of een offerte aanvragen via het contactformulier. Ontdek de mooie activiteit van snoezelen met dementerenden direct!

Bekijk ook deze succesverhalen

Sevagram

Sevagram had de volgende vraag: “Hoe creëren we meer eenheid in de verschillende onderdelen van het gebouw? En hoe zorgen we voor een warme inrichting van het gebouw, waar ook iets te beleven valt?” 

Sint Annaklooster

Sint Annaklooster had de volgende vraag: “Veel bewoners dwalen over de gangen en er is behoefte naar iets dat meer rust brengt.