Het project met Argos

Project

Argos

Argos had de volgende vraag

“We willen graag meer kleur op de gangen. Kunnen jullie meer beleving en herkenbaarheid voor onze bewoners creëren?”

Het doel

Herkenbaarheid en beleving

We hebben daarom panelen en ruimtes gecreëerd op basis van vroeger en de omgeving. Bewoners vinden dus op twee verschillende manieren meer herkenning in het gebouw, waardoor de gebouwen beter aansluiten bij hun belevingswereld.

Resultaat

Bewoners vinden makkelijker hun weg

Door de kleur en beleving in de gangen bewegen bewoners makkelijker door het gebouw. De geur van de lente en het gefluit van de vogeltjes geven hierdoor een totaal andere beleving aan deze locatie. De witte gangen zijn getransformeerd naar mooie, heldere en natuurlijke kleuren met een specifiek thema. 

“Ik heb als kind veel geschooierd langs de Waterweg. We waren op zoek naar een schat. Die heb ik gevonden: daar heb ik mijn vrouw ontmoet”, vertelt een bewoner tegen ons terwijl hij naar het scherm wijst.

beleefpaneel met natuurelementen inclusief stoelen en een tafeltje
"Ik heb als kind veel geschooierd langs De Waterweg (hij wijst naar het scherm). We waren op zoek naar een schat. En heeft u die gevonden? Ja ik heb langs De Waterweg mijn vrouw leren kennen" aldus bewoners.
Bewoner
Argos

Bekijk ook deze succesverhalen

Sevagram

Sevagram had de volgende vraag: “Hoe creëren we meer eenheid in de verschillende onderdelen van het gebouw? En hoe zorgen we voor een warme inrichting van het gebouw, waar ook iets te beleven valt?” 

Sint Annaklooster

Sint Annaklooster had de volgende vraag: “Veel bewoners dwalen over de gangen en er is behoefte naar iets dat meer rust brengt.