✔ Unieke producten

✔ Snoezelruimtes op maat

✔ Wij leveren belevingen

Voelpanelen voor mensen met dementie

Voelpanelen hebben een zintuigprikkelend effect en geven mensen met dementie een comfortabel en zintuigstimulerend gevoel. Deze speelse manier van interactie doorbreekt onrust en vergroot het welzijn en dus de levenskwaliteit van bijvoorbeeld ouderen met dementie of bewoners van zorginstellingen. De voelpanelen zijn uitgerust met diverse attributen, texturen en speelgoed, waardoor ouderen met dementie zich uitstekend zullen vermaken. Ontdek welk voelpaneel geschikt is voor uw zorginstelling.

Onze bestsellers

Parkpaneel

Waslijn

Bloemenwinkel

Lente Zomerboek

De voelpanelen werken geruststellend voor ouderen met dementie

De ontwerpen van onze voelpanelen spelen in op alle zintuigen, want ouderen met dementie kunnen eraan ruiken, voelen, horen en ervan proeven. Dit wordt ook wel snoezelen genoemd: een rustgevende activiteit die onderprikkeling voorkomt. Er zijn verschillende ontwerpen voelpanelen, zoals afbeeldingen van dieren met zacht, aaibaar pluche en er zijn winkeltjes waar ouderen met dementie bijvoorbeeld een broodje kunnen halen voor de lunch. Een voelpaneel zorgt voor afleiding, waardoor dwangmatig gedrag vermindert. Ook ontstaat er de mogelijkheid dat een voelpaneel herinneringen van vroeger ophaalt, bijvoorbeeld aan een huisdier.

We horen graag waar we u mee kunnen helpen!

Vraag een offerte aan voor een op maat gemaakt voelpaneel

Wilt u beleef- en voelpanelen laten plaatsen in uw zorginstelling, zodat ouderen met dementie een groter gevoel van veiligheid ervaren? Bestel eenvoudig via onze webshop of vraag een offerte op maat aan. U bereikt ons door te bellen naar 0346-820679, via ons contactformulier of door te e-mailen naar beleef@beleefpaneel.nl. Wij bij Beleefpaneel en Livin’ Ontwerpbureau helpen u graag verder.

Bekijk ook deze succesverhalen

Sevagram

Sevagram had de volgende vraag: “Hoe creëren we meer eenheid in de verschillende onderdelen van het gebouw? En hoe zorgen we voor een warme inrichting van het gebouw, waar ook iets te beleven valt?” 

Sint Annaklooster

Sint Annaklooster had de volgende vraag: “Veel bewoners dwalen over de gangen en er is behoefte naar iets dat meer rust brengt.