Schermafbeelding%202020-02-14%20om%2013.

Artikel Waardigheid en trots

 

Stel dat je een huis voor mensen met dementie mocht ontwerpen. Hoe zou het er dan uitzien? Vermoedelijk komt locatie De Boomgaerd van WelThuis dicht in de buurt. Van inrichting tot activiteiten en technologie: aan alles is gedacht. Zelfs duurzaamheid is meegenomen. De bewoners wonen er nu ruim drie maanden. Bewoonster mevrouw Van Dalen : ‘Zie je al die beeldjes daar? Die heb ik gespaard!

 

Oma Tilly

Wat zijn we geraakt door deze hartverwarmende video. 

Een bewoner werd verrast door haar kleindochter. Hond Doortje van Beleefpaneel was feestelijk ingepakt en werd overhandigd. We hebben ook te horen gekregen dat Doortje inmiddels overal mee naartoe gaat. 

Dankbaar voor de positieve ervaring die onze knuffel teweeg brengt. 

IMG_9825.PNG

Artikel Bouwen aan de zorg

Beleving aan de wand

Eenzaamheid en onderprikkeling onder mensen met dementie is een groot maatschappelijk vraagstuk.

De situatie heeft niet alleen impact op de gemoedstoestand van mensen met dementie, maar beïnvloedt ook de omgeving zoals vrijwilligers, mantelzorgers en verzorgend personeel. Om mensen met dementie van een dynamische prikkel te voorzien, bedacht Mireille van Driel het concept Beleefpaneel.

Beleving aan de wand

Schermafbeelding 2021-09-01 om 14.35.20.png

Artikel RTV Stichtse Vecht

Voor Zorggroep de Vechtstreek voor de locatie De Aa in Breukelen hebben wij een tijdelijke pop up boerderij gerealiseerd.

Eenzaamheid onder ouderen houdt ons als maatschappij bezig, maar met de huidige coronacrisis misschien wel meer dan ooit. Eenzaamheid heeft een grote impact op de gemoedstoestand van ouderen. Om die eenzaamheid draaglijker te maken lanceert Livin’ Ontwerpbureau een nieuw concept: Beleefpaneel. Het Beleefpaneel brengt beleving naar verzorgingstehuizen.

Schermafbeelding 2021-09-01 om 14.42.16.png

Artikel LINDA.NL

Ouderen met dementie in verzorgingshuizen komen weinig buiten en ontvangen door de coronamaatregelen geen bezoek. Om ze toch een lentegevoel te geven, brengt Mireille van Driel van Ontwerpbureau Livin’ ‘boerderijen’ naar hen toe.

Bedrijfsvideo Holland van Boven