Stimuleer zintuigen met het voelbord voor ouderen

Ouderen die gebruikmaken van het voelbord kunnen voelen, horen, proeven, zien en ruiken. Er zijn verschillende thema’s van beleef- en voelpanelen, bijvoorbeeld het strand of de camping. Het is belangrijk om de zintuigen te stimuleren met een doel. Het doel bepaalt welke prikkels bij uitstek geschikt zijn. Het doel kan zijn om:

  • Iemand te ondersteunen bij een (zelfzorg)activiteit;

  • ‘De grote verveling’ of onderprikkeling te voorkomen;

  • Herinneringen aan vroeger op te roepen;

  • Contact te maken;

  • Te ontspannen en weg te dromen.

Ons beleefpaneel: het voelbord voor ouderen

Ons voelbord is een mooi en nuttig hulpmiddel voor ouderen die een tekort aan dynamische prikkels ervaren. Dit komt vaak voor bij mensen met dementie die zich onrustig voelen. Met het beleefpaneel worden alle zintuigen geprikkeld, zodat de onrust wordt doorbroken. Alle doeken zijn te verwisselen en wasbaar.

Bestel uw voelborden voor bijzondere en liefdevolle ervaring


Het voelbord is er voor ouderen met dementie. Laat de bewoners in uw zorginstelling heerlijk snoezelen: een kalmerende activiteit die de gebruikers erg waarderen. Ouderen kunnen door het gebruik van het beleefpaneel makkelijker hun emoties en gevoelens uiten. Bekijk ons aanbod en mocht u een maat willen die er niet tussen staat, neem dan contact met ons op. Wij kunnen namelijk alles op maat maken. Het kantoor van Beleefpaneel is samen met Livin’ Ontwerpbureau gevestigd in Breukelen, in de regio Utrecht.